Jäädytetty marenki-mansikkakakku

Jäädytetyssä marenkikakussa on herkullinen Daim-kermatäyte. Koristele tuoreilla mansikoilla.

noin 8 annosta

12 tuntia

Arviot (56 kpl)

Ainekset

Marenkipohjat
4 munanvalkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Täyte
¾ dl suklaakastiketta
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl smetanaa tai ranskankermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria
50 g Daim-rakeita
½–1 l mansikoita 

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähän kerrallaan sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kahdeksi halkaisijaltaan 24 cm:n kokoiseksi kiekoksi. Paista 100-asteisessa uunissa 2–4 tuntia tai kunnes marenki tuntuu ilmavan keveältä.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtoreunavuoka leivinpaperirinkulalla. Laita pohjalle toinen marenkipohjista. Valuta osa suklaakastikkeesta pohjan päälle viivoiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon smetana tai ranskankerma ja mausta tomusokerilla. Sekoita joukkoon vielä Daim-rakeet. Kaada seos marenkipohjan päälle ja nosta päälle toinen marenkilevy.

Valuta loput suklaakastikkeesta viivoiksi marengin päälle ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli, kunnes täyte välissä on jähmettynyt. Nosta marenkikakku huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla mansikoilla. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?