Jäädytetty tiramisujuustokakku

Jäädytetty tiramisujuustokakku on kahvipöydän kuningatar, jonka voit tehdä jo hyvissä ajoin. Tämä herkullinen joulukakku ilman liivatetta täytetään kahvilla aateloiduilla savoiardikekseillä ja täyteläisellä mascarponevaahdolla.

10 annosta

n. 50 min. + 3 x 1 t pakastukseen

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja

50 g voita

100 g savoiardikeksejä

(ripaus pikakahvia jauhettuna)

Keksikerros

1 1/2 dl espressoa tai muuta vahvaa kahvia

(2 rkl Disaronno-mantelilikööriä)

n. 100 g savoiardikeksejä

Tiramisuvaahto

2 munaa

1 dl Dansukker Luomutomusokeria

1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

runsas 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

250 g mascarponejuustoa

2 dl vispikermaa

Koristeluun

tummaa kaakaojauhetta

Ohjeet

1. Sulata voi. Hienonna pohjan keksit ja sekoita voi joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm, kork. 10 cm) pohjalle. Pane pakastimeen.

2. Valmista espresso, kaada keittolautaselle ja anna jäähtyä. Mausta halutessasi liköörillä.

3. Erota keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaisten joukkoon sokerit ja glukoosisiirappi ja vatkaa kuohkeaksi. Vispaa mascarpone joukkoon.

4. Vatkaa kerma eri astiassa kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponemassaan. Sekoita halutessasi 1/2 rkl jäähtynyttä kahvia joukkoon.

5. Vaahdota valkuaiset puhtailla vatkaimilla puhtaassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja nostele mascarponemassaan. Annostele massasta 1/3 keksipohjan päälle, tasoita ja pakasta 1 tunti. Pane loput massasta jääkaappiin.

6. Tee keksikerros: Ota vuoka pakastimesta. Pyöräytä keksit kahvissa ja asettele ne kerrokseksi vuokaan, pätki keksejä tarvittaessa. Annostele vajaa puolet  mascarponemassasta vuokaan, tasoita ja pane tunniksi pakastimeen.

7. Pane loppu mascarponemassa jääkaappiin. Vatkaa se sitten kiinteämmäksi ja siirrä pursotinpussiin. Ota kakku pakastimesta ja koristele kakun pinta pursotuksella. Pane vähintään tunniksi pakastimeen.

8. Ota kakku pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja vie tarjolle.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.