Ainekset
250 g kotimaisia mansikoita (tuore tai pakaste)
2 luomukananmunan valkuaista
5 rkl Dansukker Taloussokeria
halutessasi jotain maustetta kuten vaniljatangon siemeniä, kardemummaa tai tuoretta minttua
Koristeeksi
mansikoita
syötäviä kukkia
Ohjeet
Perkaa mansikat, viipaloi ne ja laita pariksi tunniksi pakkaseen. Mansikoiden tulee olla kohmeisia, ei ihan jäisiä. Jos käytät pakastemansikoita, ota ne hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön.
Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella sorbettimaiseksi massaksi. Nosta hetkeksi pakkaseen ja valmista marenki.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa lisäämällä sokeria 1 rkl kerrallaan sekaan.
Lisää mansikkasose valkuaisvaahdon sekaan ja vatkaa noin 2 minuuttia.
Nosta kulho pakkaseen ja anna olla siellä 15 minuuttia. Jatka vatkaamista pakastuksen jälkeen vielä 2 minuuttia.
Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota laseihin, maljoihin tai kuppeihin.
Koristele syötävillä kukilla, mintulla ja mansikanlohkoilla.
Suosittelen nauttimaan vaahdon heti, kun olet pursottanut sen tarjolle, vaahto löystyy ja menettää muotoaan kun se ”sulaa”. Vaikka on silloinkin vielä herkullista!
Jääkylmää mansikkavaahtoa voisi hyvin tarjota myös syvältä lautaselta mansikoiden kanssa. Tai miksi et voisi pursottaa vaahtoa jäätelötötteröihin?
Vinkki!
Lisää vaahdon sekaan 1–2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia toisella vatkauskerralla ja pakasta se täysin. Näin saat ihanaa mansikkasorbettia.
Resepti ja kuva: Annin uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.