Jäätelövenekakku

Ohoi – tee ihastuttava jäätelöklassikko ihan itse. Jäätelövenekakussa on vohvelipohja, vaniljaista jäädykettä, mansikkahillonokareita ja koristeena suklaaraitoja.

noin 10 palaa

noin 1 tunti + pakastus 4 tuntia

Arviot (63 kpl)

Ainekset

noin 8 kpl vohveleita (itse tehtyjä tai valmisvohveleita)

Mansikkahillo
200 g mansikoita perattuna
1–2 rkl vettä
100 g Dansukker Hillosokeria

Jäädyke
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa

Koristeluun
tummaa tai maitosuklaata

Ohjeet

1. Keitä ensin mansikkahillo, jotta se ehtii jäähtyä ja jähmettyä. Mittaa vesi kattilaan. Lisää paloitellut mansikat ja kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia, sekoita välillä. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin.

2. Paista vohvelit tai käytä valmisvohveleita.

3. Vatkaa jäädykkeen keltuaiset, tomusokeri, vaniljasokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto keltuaisseoksen joukoon.

4. Vuoraa vuoan (n. 20x30 cm) pohja muovikelmulla tai käytä irtopohjavuokaa. Asettele vohvelit vuoan pohjalle ja kaada päälle jäädykeseos. Tee lusikalla kuvioita sen pintaan. Laita vuoka pakastimeen noin tunniksi.

5. Lusikoi mansikkahillo pursotinpussiin ja pursota tai nostele hillonokareita kahdella lusikalla jäädykkeen pinnalle. Laita pakastimeen vielä noin 3 tunniksi.

6. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Laita suklaa pursotinpussiin ja pursota (tai lusikoi) ohuita raitoja kakun pinnalle. Siirrä pakastimeen puoleksi tunniksi.

7. Ota jäätelövenekakku pakastimesta noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

 

Vinkki!
Tee valkuaisista marenkeja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?