Jäätelövenekakku

Ohoi – tee ihastuttava jäätelöklassikko ihan itse. Jäätelövenekakussa on vohvelipohja, vaniljaista jäädykettä, mansikkahillonokareita ja koristeena suklaaraitoja.

noin 10 palaa

noin 1 tunti + pakastus 4 tuntia

Arviot (68 kpl)

Ainekset

noin 8 kpl vohveleita (itse tehtyjä tai valmisvohveleita)

Mansikkahillo
200 g mansikoita perattuna
1–2 rkl vettä
100 g Dansukker Hillosokeria

Jäädyke
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa

Koristeluun
tummaa tai maitosuklaata

Ohjeet

1. Keitä ensin mansikkahillo, jotta se ehtii jäähtyä ja jähmettyä. Mittaa vesi kattilaan. Lisää paloitellut mansikat ja kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia, sekoita välillä. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin.

2. Paista vohvelit tai käytä valmisvohveleita.

3. Vatkaa jäädykkeen keltuaiset, tomusokeri, vaniljasokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto keltuaisseoksen joukoon.

4. Vuoraa vuoan (n. 20x30 cm) pohja muovikelmulla tai käytä irtopohjavuokaa. Asettele vohvelit vuoan pohjalle ja kaada päälle jäädykeseos. Tee lusikalla kuvioita sen pintaan. Laita vuoka pakastimeen noin tunniksi.

5. Lusikoi mansikkahillo pursotinpussiin ja pursota tai nostele hillonokareita kahdella lusikalla jäädykkeen pinnalle. Laita pakastimeen vielä noin 3 tunniksi.

6. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Laita suklaa pursotinpussiin ja pursota (tai lusikoi) ohuita raitoja kakun pinnalle. Siirrä pakastimeen puoleksi tunniksi.

7. Ota jäätelövenekakku pakastimesta noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

 

Vinkki!
Tee valkuaisista marenkeja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.