Jättimarengit

Marenkitaikinaan lisätään sulatettua suklaata. Voit tarjoa jättimarengit sellaisenaan tai kermavaahdon, jäätelön tai marjojen kera.

9–12 kpl

15 minuuttia + paisto ja kuivuminen

Arviot (136 kpl)

Ainekset

75 g tummaa suklaata
5 kananmunan valkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
(2 tl konjakkia)

Ohjeet

Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrouunissa tai liedellä. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Kuumenna uuni 120–140 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri kolmessa erässä vaahdon joukkoon vatkaamisen aikana. Sekoita viimeiseen sokerierään leivinjauhe ja perunajauhot. (Lisää konjakki marenkivaahtoon vatkauksen lopussa.) Valuta suklaasula marenkivaahtoon ohuena nauhana ja pyöräytä vaahtoa lastalla niin, että suklaa raidoittaa vaahdon.

Nostele marenkivaahto leivinpaperoidulle uunipellille esim. kahdella lusikalla pulleiksi jättimarengeiksi. Työnnä pelti uuniin ja paista marenkeja 60–90 minuuttia. Katkaise virta uunista, avaa uuninluukkua hiukan, työnnä esim. lusikka väliin ja anna marenkien kuivua uunissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Tarjoa sellaisenaan tai viimeistele marengit kermavaahdolla, vaniljakastikevaahdolla, maustetulla rahkalla, jäätelöllä, marjoilla tai hedelmillä.

Vinkki!
Käytä puhdasta kuivaa kulhoa ja puhdasta kuivaa vatkainta. Vatkaa tehokkaasti yleiskoneessa vispilävatkaimella tai sähkövatkaimen vispilöillä. Kananmunan valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista. Hyvä marenkivaahto on kiiltävää ja kiinteää.

Paistolämpötila ja paistoajan pituus vaikuttavat marengin rakenteeseen ja suutuntumaan.
Korkeampi lämpötila ja lyhyempi paistoaika: marenki on päältä rapea ja sisältä toffeemaisen sitkeä.
Matalampi lämpötila ja pitempi paistoaika: marenki on kuivempi ja rapeampi.

Tarkista suklaan gluteenittomuus ja maidottomuus!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.