Jauhelihapiirakka

Tarjoile tomaatilla maustettua juustoista jauhelihapiirakkaa salaatin kera.

noin 6 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (8 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina

100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä

Täyte
400 g jauhelihaa
2 sipulia silputtuna
paistamiseen voita tai margariinia
suolaa, mustapippuria, (chilijauhetta)
1/2 dl tomaattisosetta
2 tomaattia lohkoina
1 keltainen paprika kuutioina
1 dl persiljaa silputtuna
2 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa siirappia
1 rkl ranskalaista yrttimausteseosta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 dl juustoraastetta

Ohjeet

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan levätä jääkaapissa tunti. Painele taikina piirasvuokaan (halk. 26 cm). Esipaista 10–15 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa.

Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää muut täytteen ainekset.

Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja paista vielä 15–20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.