Ainekset
2,5 dl kermaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
0,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 tl piparkakkumaustetta
ripaus sormisuolaa
Lisäksi
1,5 dl pähkinöitä
0,5 dl kuivattuja karpaloita
1 rkl vadelma- tai karpalojauhetta
2 tl sormisuolaa
Ohjeet
1. Rouhi pähkinät ja karpalot pienemmiksi veitsellä.
2. Vuoraa noin 10 x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.
3. Mittaa kerma, sokeri, siirapit, piparkakkumauste ja hyppysellinen sormisuolaa paksupohjaiseen keskikokoiseen kattilaan (2 l).
4. Keitä seosta lieden 7/10 -teholla koko ajan vispaten noin 6 minuuttia tai kunnes lämpötila on 117 astetta. Tässä vaiheessa kuplat ovat muuttuneet paksujen kraatereiden näköisiksi ja seos on paksuuntunut siten, että se irtoilee kattilan reunoista sekoittaessa. Mittaa lämpötila digitaalisella mittarilla. Jos lämpötila jää alle 117 asteen, fudge ei kovetu. Jos lämpötila nousee yli 120 asteen, fudgesta tulee toffeeta.
5. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa seosta sähkövatkaimella noin 6–8 minuuttia, kunnes seos haalenee ja jähmettyy, mutta on vielä juuri ja juuri kaadettavissa vuokaan. Tämä on tärkeä vaihe, joten tarkkaile seoksen koostumusta.
6. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle heti hieman sormisuolaa sekä runsaasti pähkinöitä, karpaloita ja murskattua vadelmaa. Paina täytteet kevyesti fudgeseokseen.
7. Anna fudgen jäähtyä huoneenlämmössä hetki ja nosta vuoka sitten jääkaappiin jähmettymään, kunnes fudge on kokonaan jäähtynyt. Jäähtymiseen kannattaa varata pari tuntia, mutta fudgen voi paloitella vielä seuraavana päivänäkin.
8. Leikkaa jäähtynyt fudge paloiksi isolla terävällä veitsellä. Säilytä fudgea kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Fudge säilyy jääkaapissa pari viikkoa ja maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä. Fudge on myös mainio lahjaidea!
Vinkki!
Massan makumaailmaa voi muunnella oman mielen mukaan erilaisilla kuivamausteilla ja maku-uutteilla, kuten vaniljalla tai raastetulla appelsiininkuorella.
Vinkki!
Oikeanlainen fudge pitää muotonsa myös huoneenlämmössä. Jos fudgesi kuitenkin pehmenee liikaa, kääräise jääkaappikylmät fudgepalat leivinpaperiin yksitellen herkullisiksi ”karamelleiksi”.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.