Joulutähti

Tämä kaunis leivonnainen on hieman haasteellisempi, mutta sitäkin mehevämpi joulupulla. Joulutähti on myös näyttävä itse tehty joulun ruokalahja.

n. 15–20 palaa

n. 2 tuntia

Arviot (22 kpl)

Ainekset

Pullataikina
25 g hiivaa
1,5 dl huoneenlämpöistä maitoa
1,5 dl luonnonjogurttia (2–3 % rasvaa)
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
2 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
¼ tl suolaa
noin 8–9 dl vehnäjauhoja

Täyte
80 g tummaa suklaata
125 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl kanelia jauhettuna
1 (luomu)appelsiinin kuori
3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
1 tl maissitärkkelystä

Voiteluun
kananmunaa + tilkka vettä + veitsenkärjellinen suolaa

Koristeluun
Dansukker Rapeaa raesokeria

Ohjeet

Liuota hiiva maitoon taikinakulhossa.

Sekoita jogurtti, voi, sokeri, kardemumma ja kananmuna joukkoon. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa taikinaa huolellisesti. Lisää suola ja tarvittaessa jauhoja. Vaivaa kulhon laidasta irtoava, pehmeän kimmoisa taikina.

Kohota liinan alla 20–30 minuuttia.

Tee täyte. Hienonna suklaa ja sekoita se muiden ainesten kanssa.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla työpöydällä ja jaa se neljään palaan. Kauli palat läpimitaltaan noin 25 cm kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Varmista, että saat irrotettua levyt alustasta. Vinkki! Leikkaa leivinpaperista läpimitaltaan 25 cm kokoinen ympyrä. Pane se kaulitun taikinan päälle ja leikkaa levy sen mukaisesti. Leivo ylijäävästä taikinasta pullia.

Siirrä ensimmäinen levy leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä täytettä levylle. Jaa täyte siten, että se riittää yhteensä kolmelle levylle ja halutessasi pullien täytteeksi. Siirrä toinen levy päälle, levitä täytettä ja jatka kolmas kerros samoin. Pane lopuksi neljäs levy pinon päällimmäiseksi.

Leikkaa terävällä veitsellä 16 viiltoa, jotka ulottuvat levypinon ulkoreunasta noin 2 cm:n päähän levyjen keskipisteestä. Vinkki! Tee viillot aina vastakkaisille puolille, niin saat jaettua taikinan samankokoisiksi sakaroiksi.

Tartu kahteen vierekkäiseen sakaraan ja kieritä ne toisistaan poispäin 2–3 kierrosta ja yhdistä päät. Jatka samaan tapaan kunnes kaikki sakarat on kieritetty.

Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia. Pane uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Sekoita vesitilkka ja suola kananmunaan ja voitele leivonnainen. Ripottele raesokeria pinnalle. Paista uunin alaosassa noin 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.