Ainekset
Pohjataikina
200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) ranskankermaa
0,75 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Päälle
tuoreita marjoja
Hyytelökiille
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Voitele leivosvuoat tai piirasvuoka.
Vatkaa rasva ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leivo taikina tangoksi, jonka leikkaat paloiksi. Annoksesta tulee yksi iso tai 25 pientä leivospohjaa. Vuoraa leivosvuoat taikinalla ja anna leivospohjien kovettua kylmässä 15–20 minuuttia.
Paista pellin päällä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet leivospohjat vuoista.
Vaahdota kerma. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi, lisää fariinisokeri ja vatkaa vielä hetki. Mausta seos vaniljasokerilla ja lisää kermavaahto joukkoon. Pane 2–3 tl täytettä leivospohjille. Koristele tuoreilla marjoilla.
Valmista kiille Hyytelösokeri-pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kuorrutus lusikalla marjojen päälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!