Ainekset
Jäädyke
3 kananmunan keltuaista
1½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
2 dl kermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
Manteli-kauramuru
¾ dl manteleita
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
100 g voita
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
ripaus suolaa
Sitruunakastike
50 g voita
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 sitruunan mehu
1 dl kermaa
Koristeluun
sitruunamelissan lehtiä
Ohjeet
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Kääntele seos munavaahdon joukkoon. Jaa massa pieniin (silikoni)vuokiin. Anna pakastua vähintään 6 tuntia.
Kuumenna uuni 200 °C:een. Rouhi mantelit veitsellä pieniksi. Pane kaikki manteli-kauramurun ainekset kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 5–8 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Anna jäähtyä ennen paloittelua.
Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Nosta sivuun liedeltä ja anna jäähtyä.
Aseta pala manteli-kauramurua sekä muotista irrotettu jäädykepallo lautaselle. Valuta päälle sitruunakastiketta. Koristele murulla ja sitruunamelissan lehdillä.
Vinkki!
Fariinisokeri antaa tummemman värin ja syvemmän maun.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.