Kaalilaatikko

Syksyinen kaalilaatikko puolukkahillon kera on perinneruoka parhaimmillaan!

n. 2 h

Arviot (112 kpl)

Ainekset

2 kg keräkaalia
noin 3 rkl juoksevaa rasvaa
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
tilkka vettä
kanaliemikuutio
(meiramia)
2 dl puuroriisiä
1 l vettä, suolaa
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
jauhettua valko- ja maustepippuria

Pinnalle

juoksevaa rasvaa
Dansukker Tummaa siirappia

Ohjeet

Leikkaa kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna rasva isossa kattilassa, nostele kaalisuikaleet kattilaan ja kuumenna välillä sekoitellen. Lisää joukkoon vesi, murennettu liemikuutio, siirappi ja meirami. Hauduta kaalia hiljalleen puolisen tuntia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Huuhdo riisi siivilässä. Lisää riisit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsäksi (noin 20 minuuttia) ja kaada siivilään valumaan.

Paahda jauheliha muruiseksi seokseksi, mausta ja kaada riisien kanssa kaalin joukkoon. Sekoita ja lusikoi seos kahteen laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa puolukkahillon kera.

Vinkki!
Tee puolukkahillo itse. Keitä litra puolukoita ja 250 g Dansukker Hillosokeria noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja tölkitä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.