Ainekset
5 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl mansikkasosehilloa
Ohjeet
Voitele leivinpaperi ja siirrä se uunipellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia, kunnes levy on tasaisen vaaleanruskea ja kypsä.
Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle, ripottele päälle Siro-sokeria ja kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Jäähdytä hetki ja levitä hillo kevyin vedoin. Kääri levy leivinpaperia apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi, sulje päät huolella ja siirrä kääretorttu pariksi tunniksi jääkappiin. Viipaloi ja nauti marjamehun tai kahvin kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.