Ainekset
3 munaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl hienonnettua kardemummaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja
Kostutus
3 dl omenamehua
(2 rkl lakka- tai sitruslikööriä)
Täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1/2–1 dl vadelmasurvosta
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
vadelmia
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lusikoi taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan (n. 1½ l).
Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kumoa vuoastaan ja anna jäähtyä hetki.
Laita kakku takaisin paistovuokaan ja valuta päälle kostutusliemi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vadelmasurvoksella, sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.
Kumoa kakku ja laita täyte kakun keskelle. Koristele vadelmilla tai muilla marjoilla.
Vinkki!
Maidottoman kakun saat, kun voitelet vuoan maidottomalla rasvalla ja käytät täytteeseen kuohukerman sijaan esim. vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.