Ainekset
½ l vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
n. 13 dl vehnäjauhoja
Täyte
¾ dl öljyä
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
2–3 sipulia silputtuna
1 ½ l kantarelleja
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ tl timjamia
n. 2 dl juustoraastetta
Ohjeet
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, leipäsiirappi ja vehnäjauhot alustaen. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen osaan. Pyöritä tasapaksuksi tangoksi ja leikkaa molemmat tangot kuuteen osaan. Pyöritä pitkulaisiksi sämpylöiksi ja kohota hetki.
Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.
Valmista täyte. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Lisää fariinisokeri, silputtu sipuli ja kantarellit. Isokokoiset kantarellit voit leikata hieman pienemmiksi. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää sitten joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, mustapippuri, timjami ja juustoraaste.
Leikkaa leipien päälle viillot lähes pohjaan asti ja laita viiltoihin kantarellitäytettä. Laita leivät pieneksi hetkeksi uuniin, jotta pinnasta tulee rapea.
Vinkki!
Korvaa osa vehnäjauhoista muilla jauhoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.