Käpykakku

Vanhanajan käpykakku on tullut muotiin uudestaan. Voit käyttää kuorruttamiseen värjättyä marsipaania, mantelimassaa tai sokerimassaa. Tee perinteinen ruskea tai valkoinen luminen talvikäpykakku.

10 annosta

3 tuntia + 12 tuntia

Arviot (15 kpl)

Ainekset

4 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan
nokare voita
korppujauhoja tai mantelijauhetta

Kostutus
1 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Väliin
200–300 g lakkahilloa tai muuta hilloa
1 dl kuohukermaa
200 g appelsiinirahkaa tai muuta maustettua rahkaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
300–400 g ruskeaa marsipaania, mantelimassaa tai sokerimassaa
ruskeaa tai valkoista elintarvikeväriä TAI sokeroimatonta kaakaojauhetta
50 g lakkahilloa tai muuta  tasaista hilloa

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
 

Ohjeet

Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Paista kakkua 150–175 asteessa uunin keskiritilätasolla 30–45 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Leikkaa kakku kävyn malliseksi ja säästä reunapalat.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Murusta ylimääräiset kakkupalat kermavaahto-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita.

Kostuta kakku vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja sivele väleihin hilloa.

Levitä täyte kakun väleihin hillokerroksen päälle.

Laita viimeiseen väliin keskelle enemmän täytettä ja nosta päälle kakun kansiosa.

Laita päälle kelmu ja muotoile käsin painaen kakusta kävyn mallista, keskeltä kohoavaa kakkua.

Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Käytä marsipaania tai värjää mantelimassa tai sokerimassa ruskealla tai valkoisella elintarvikevärillä tai sokeroimattomalla kaakaojauheella ruskeaksi tai valkoiseksi.

Kaulitse ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen.

Levitä pinnalle kerros lakkahilloa.

Nosta marsipaani-, mantelimassa- tai sokerimassalevy kakun päälle ja painele reunoilta tiiviiksi.

Leikkaa saksilla kävyn suomuja ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria ennen tarjoilua.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.