Ainekset
Pohja
150 g ruskistettua voita
1,5 tl jauhettua kardemummaa
1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
Mustaherukkakuorrutus
100 g mascarponejuustoa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
0,75 dl Dansukker Tomusokeria
2–3 rkl mehua mustaherukoista
(n. 1–2 dl marjoja)
2 tl sitruunamehua
Koristeluun
mustaherukkasokeria
sitruunamelissaa
mustaherukoita
Ohjeet
1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 19 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Ruskista voi kattilassa ja sekoita joukkoon kardemumma ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on napakka. Kakku saa jäädä tahmeaksi sisältä. Anna kakun jäähtyä ja pane se sitten jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
5. Vatkaa kuorrutteen muut ainekset sekaisin paitsi mustaherukka- ja sitruunamehu.
6. Soseuta marjat ja painele tiheän siivilän läpi. Lisää mustaherukka- ja sitruunamehu kuorrutteeseen. Sekoita tasaiseksi. Pursota kuorrutetta pyöreäpäisellä tyllalla kakun päälle.
7. Koristele kakku mustaherukkasokerilla ja sitruunamelissalla tai tuoreilla mustaherukoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.