Karpaloinen bostonkakku

Mehevän bostonkakun täytteenä kirpeitä karpaloita ja pehmeää vaniljakreemiä.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (23 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
6–7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Täyte

3 dl maitoa
1 dl vaniljakreemijauhetta
100 g karpaloita

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

3 dl Dansukker Tomusokeria
limettimehua

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, suola, sokerit ja kardemumma. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Valmista vaniljakreemi. Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe sekaisin ja anna seoksen tekeytyä viitisen minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse se suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä vaniljakreemi kaulitulle taikinalevylle ja ripottele pinnalle karpalot. Kääri tiiviiksi rullaksi ja leikkaa noin 3 cm leveiksi pulliksi.

Voitele halkaisijaltaan 22–24 cm irtopohjavuoka ja nosta pullaviipaleet vuokaan leikkauspinta ylöspäin vieretysten. Anna kohota hetki liinan alla.

Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes kakku näyttää kypsältä.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Anna jäähtyä. Sekoita tomusokerin joukkoon limettimehua, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota ohuita viivoja kakun pinnalle.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.