Ainekset
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl anista rouhittuna
½ tl suolaa
3 dl kuivattuja karpaloita
2 dl mantelirouhetta
125 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 luomuappelsiinin kuoriraaste ja mehu
Ohjeet
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet, karpalot ja mantelirouhe.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää kananmunat rasva-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan rivakasti vatkaten. Lisää kuiva-aineseos, appelsiinin kuoriraaste ja mehu hyvin sekoittaen joukkoon.
3. Peitä taikina kelmulla ja anna levätä viileässä yön yli.
4. Ripottele ohut kerros jauhoja työpöydälle. Kumoa taikina ja jaa se kuuteen yhtä suureen osaan. Pyörittele palat pötköiksi ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille, 3 pötköä per pelti. Taputtele pötköt noin 10 x 22 cm:n suorakaiteiksi.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa lämpimät korppupötköt viipaleiksi. Toimi toisen pellin kanssa samoin. Alenna uunin lämpötila 125 asteeseen ja kuivata korppuja uunissa vielä 25–30 minuuttia. Anna korppujen kuivua avoimena seuraavaan päivään.
6. Pakkaa ja sido nauhalla.
Nauti karpalokorput täyteläisen kahvijuoman tai teen kanssa tai dippaa korppu espressoon.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.