Ainekset
2 rkl öljyä
500 g karitsanjauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioina
3 dl risottoriisiä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
5 dl vettä
pieni kesäkurpitsa pieninä kuutioina
tuoretta timjamia maun mukaan
Lisäksi
parmesaanijuustoa
Ohjeet
Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Paista karitsanjauheliha. Mausta suolalla, kurkumalla, mustapippurilla ja valkosipulilla. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja risottoriisi. Lisää liemikuutio sekä vesi muutamassa erässä ja anna hautua kannen alla. Lisää loppuvaiheessa kuutioitu kesäkurpitsa ja timjamin lehtiä. Kuumenna muutaman minuutin ajan hieman sekoittaen. Rouhi pinnalle mustapippuria ja tarjoa seuraksi parmesaania lastuina.
Vinkki!
Maissi ja pienet porkkanakuutiot sopivat ruokaan ja ne voi lisätä joukkoon jauhelihan kypsennyksen jälkeen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.