Ainekset
3 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl raastettua keltajuurta
1 ½ dl rypsiöljyä
Kuorrutus
300 g mascarponejuustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/2 luomulimetin raastettu kuori)
Pinnalle
kardemummaa
Ohjeet
Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, keltajuuriraaste ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin litran vetoiseen kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
Valmista kuorrutus. Vatkaa mascarponejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja halutessasi limetin raastettua kuorta. Tarkista maku.
Levitä jäähtyneen kakun pinnalle ja ripottele päälle halutessasi kardemummaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!