Kesäinen mansikkatorttu

Kesäisessä mansikkatortussa on ihana vaniljatäyte ja päällä tuoreita mansikoita.

1 tunti

Arviot (232 kpl)

Ainekset

Pohja
100 g voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 dl kermaa
1 1/2 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeeksi
tuoreita mansikoita
Kiille
1 1/2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri, keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit panna taikinalla vuoratun vuoan hetkeksi jääkaappiin, jotta taikina kovettuu. Kylmä taikina ei paistettaessa niin helposti valahda vuoan reunoilta.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes piirakkapohja on kauniin vaaleanruskea.

Sekoita kiisseliainekset vaniljasokeria lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes keitos sakenee. Anna kiisselin jäähtyä hetken aikaa ja mausta se vaniljasokerilla.

Levitä vaniljatäyte jäähtyneelle torttupohjalle. Laita täytteen päälle mansikat.

Valmista kiille Hyytelösokeri-pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä hyytelöliemi välittömästi tortun pinnalle voitelusiveltimellä tai lusikkaa apuna käyttäen. Laita hyytelöity torttu hetkeksi viileään hyytymään.

Mansikkatortun voit halutessasi vielä koristella kermavaahtoruusukkeilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?