Kesäkurpitsa-vuohenjuustolasagne

Maukas kasvislasagne, jossa pastalevyjen tilalla käytetään kesäkurpitsaa ja lisämakua antaa vuohenjuusto.

4–6 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kesäkurpitsa
2 isoa sipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
100 g ruusukaalia
3 isoa porkkanaa
200 g palsternakkaa tai juuriselleriä
200 g herkkusieniä
2 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Provencen yrttiseosta tai muuta yrttimaustetta

Juustokastike
75 g voita tai margariinia
¾ dl vehnäjauhoja *
7 ½ dl maitoa
100 g juustoraastetta
(ripaus suolaa)
200 g vuohenjuustoa

Ohjeet

Huuhtele kesäkurpitsa ja vedä siitä koko pituudelta lastuja juustohöylällä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita ruusukaalit. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka tai juuriselleri. Viipaloi tai lohko herkkusienet.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, ruusukaalit, juurekset, herkkusienet ja fariinisokeri. Kääntele hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska. Mausta mustapippurilla, suolalla ja yrttiseoksella. Anna kiehua hiljalleen 10–20 minuuttia. Tarkista maku.

Valmista juustokastike. Mittaa rasva kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, mutta älä ruskista. Lisää maito sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Sekoita valmiin kastikkeen joukkoon juustoraaste ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Jaa kastikkeet ja kesäkurpitsalastut uunivuokaan kerroksittain siten, että voit viipaloida väliin myös vuohenjuustoa. Jätä päälle kerros juustokastiketta ja vuohenjuustoa.

Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ruoka on kauniin värinen. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
* Mikäli käytät suurustamisessa gluteenitonta jauhoa, on ruoka myös keliaakikolle sopivaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.