Ainekset
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 kananmuna
punaista elintarvikeväriä varovasti annostellen
värikkäitä nonparelleja tai strösseleitä
(puisia tikkaritikkuja)
Ohjeet
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, rasva ja muna tasaiseksi massaksi. Jaa seos kahteen osaan ja värjää toinen punaisella elintarvikevärillä. Kääri taikinat tuorekelmun paloihin ja nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Kauli molemmat taikinat leivinpapereiden päällä ja kumoa taikinat päällekkäin. Kääri taikinalevy tiukalle rullalle ja kääntele nonparelleissa tai strösseleissä. Nosta taikinarulla vielä jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Leikkaa taikinasta noin puolen senttimetrin paksuisia kiekkoja ja laita halutessasi tikut keskelle. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
Säilytä ilmatiiviissä astiassa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.