Ainekset
Taikina
100 g voita tai margariinia
2 rkl Dansukker Tomusokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 munankeltuainen
3 dl vehnäjauhoja
Täyte
2 dl kuohukermaa
50 g voita tai margariinia
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
Koristeluun
1 dl Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Pane taikina muovipussissa jääkaappiin vähintään tunniksi. Painele taikina leivosvuokiin ja pistele haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Anna leivospohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne vuoista.
2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua, kunnes seos sakenee (lämpötila 120˚).
3. Lusikoi täyte leivospohjille. Anna jäähtyä.
4. Siivilöi pinnalle tomusokeria hetki ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit koristella leivokset myös vesi-tomusokerikuorrutuksella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.