Ainekset
Kinuskikuorrute
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
Fariinikreemi
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
4 keltuaista
½ dl maissitärkkelystä
25 g voita
Lisäksi
1 kg pakastelehtitaikinalevyjä
1 kananmuna
Dansukker Taloussokeria sokeroimiseen
nonparelleja
Ohjeet
Mittaa kaikki kinuskikuorrutteen ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä kuorrutetta kevyesti poreillen 10 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Jos kuorrute jähmettyy liikaa, lämmitä sitä hieman ennen leivonnaisten kuorruttamista.
Sekoita vispilällä fariinikreemin ainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna seos hyvin sekoittaen, kunnes kreemi paksuuntuu ja kiehahtaa. Siirrä pois liedeltä ja siivilöi toiseen astiaan. Lisää voi pieninä nokareina ja sekoita huolellisesti. Jäähdytä ja laita pursotinpussiin.
Voitele sulaneiden lehtitaikinalevyjen pinnat kananmunalla. Pinoa 2−3 levyä päällekkäin. Paina pyöreällä muotilla (esim. ohutreunainen juomalasi) ympyrät koko taikinapinon läpi ja tee ympyröiden keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla tai omenaporalla.
Paista cronitseja 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä ja pyöritä leivonnaiset sokerissa. Leikkaa jäähtyneet cronitsit keskeltä vaakatasossa halki ja pursota fariinikreemi pohjapuolikkaalle. Nosta toinen puoli täytteen päälle ja kuorruta cronitsi kinuskilla. Koristele nonparelleilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.