Kinuskikakku

Perinteinen kinuskikakku täytetään banaanilla tai juhlavasti lakoilla ja viimeistellään kermapursotuksin.

noin 15 annosta

2,5 tuntia + 2-12 tuntia

Arviot (612 kpl)

Ainekset

5 munaa
2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

margariinia tai voita
korppujauhoja

Kostutus

n. 3 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

2 ½ dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 pieni prk ananasmurskaa
3 banaania viipaleina

Kinuskikuorrutus

2 dl kuohukermaa
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
25 g voita

Reunoille

5 dl vispikermaa
3–4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24–26 cm kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja paista 150–175 asteisessa uunissa 45–60 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta tai puinen varrastikku ei jää taikinaiseksi, kun kokeilet kakun kypsyyttä.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokereilla.

Kostuta pohjaosa ja laita se tarjoiluvadille. Jaa puolet kermasta kerroksen päälle. Laita päälle banaaniviipaleita. Laita päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle valutettu ananasmurska ja kermavaahto. Nosta päälle kakun kansiosa ja kostuta. Anna vetäytyä jääkaapissa suojattuna muutama tunti tai yön yli.

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Lisää voi. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle.

Vaahdota vispikerma. Mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Vinkki!
Käytä täytteeksi juhlavia lakkoja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.