Ainekset
2 luomuappelsiinin kuoriraaste
4 appelsiinia (4 kpl = 1,3 kg)
2 dl vettä
1 rkl raastettua inkivääriä
2–3 tähtianista
500 g Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
Pese ja raasta appelsiinit.
Kuori appelsiinit. Poista valkoinen kuoriosa huolellisesti. Erottele appelsiinilohkot. Poista mahdolliset siemenet.
Kuori ja raasta inkivääri raastimen karkeimmalla terällä.
Laita kattilaan appelsiinilohkot, vesi ja inkivääriraaste.
Keitä välillä sekoitellen 15 minuuttia, kunnes appelsiinien rakenne on pehmentynyt. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää kattilaan appelsiinien kuoriraaste, tähtianikset ja hillosokeri.
Keitä jälleen 15 minuuttia. Poista tähtianikset (ne voi pestä ja kuivattaa ja käyttää hillopurkkien koristelemisessa).
Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä mieluiten viileässä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Katso resepti: Unelmainen rullakakku
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.