Kinuskikissan taatelikakku

Joulun perinteinen taatelikakku saa halutessasi uutta ilmettä kinuskin makuisella kuorrutuksella.

25:lle

PT1H

2 tuntia

Arviot (86 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 ½ dl vettä
2 dl Dansukker Fariinisokeria
200 g voita
2 munaa
3 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta

Kinuskin makuinen kuorrute
½ dl Dansukker Fariinisokeria
½ dl kuohukermaa
25 g voita
½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Voitele reilun kokoinen (ainakin 2 litraa) rengasvuoka (laadukasta vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa). Voimakkaasti kuvioitu vuoka on helpointa voidella voisulalla pullasudin avulla.

Paloittele tiiviiksi puristettu taatelikuutio kattilaan. Lisää vesi ja fariinisokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet lähes sosemaiseksi. Sekoittele varsinkin loppuvaiheessa, jotta sose ei pala pohjaan.

Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jatka tämän jälkeen sekoittamista vatkaimella. Lisää joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen irrottamista. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

Mittaa kuorrutteen fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu sakeammaksi. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon voi ja tomusokeri ja sekoita huolellisesti, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrutetta kakun päälle. Jos kuorrute on juoksevaa, anna sen jäähtyä rauhassa. Mikäli kuorrute muuttuu liian paksuksi, sitä voi notkistaa uudelleen lämmittämällä.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.