Kinuskileivokset

Kinuskileivosten täytteenä on raparperihilloketta ja kerma-rahkaa. Kuorrutuksena on herkullinen muscovadokinuski.

noin 45 leivosta

2 ½ tuntia

Arviot (70 kpl)

Ainekset

(leivo 2 pohjaa)
Yksi pohja

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl karkeita vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte

3 dl raparperihilloketta
2 dl kuohukermaa
200 g (vanilja)rahkaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kinuskikuorrutus

6 dl kuohukermaa
4 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
25 g leivontamargariinia
Koristeluun

esim. syötäviä kukkia

Ohjeet

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 7 min. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperin päälle. Leivo kaksi pohjaa.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

3. Nosta toinen pohjalevy tarjottimelle leivinpaperin päälle. Levitä pohjalevylle raparperihilloke ja päälle kermaseos. Nosta kansilevy täytteen päälle. Laita kylmään maustumaan.

4. Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 30 min. Lisää keittämisen loppuvaiheessa margariini. Kaada kinuski huolellisesti ohuena nauhana leivoslevyn päälle, myös reunoille. Kun kuorrutus on jäähtynyt, leikkaa levy leivoksiksi.

Raparperihilloke
1 l raparperipaloja (500 g)
2 ½ dl Dansukker Hillosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa raparperit ja sokeri kattilaan. Anna seoksen kiehua hiljalleen keskilämmöllä n. 10 min. Mausta hieman jäähtynyt hilloke vaniljasokerilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!