Kirsikkakakku

Leivo kakku tuoreista kirsikoista ranskankermatäytteellä. Kokeile myös muita hedelmiä tai marjoja.

noin 8 palaa

1½ tuntia

Arviot (133 kpl)

Ainekset

150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vuokaan
voita tai margariinia
1 dl hasselpähkinärouhetta
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Täyte
2 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 l kirsikoita (kivet poistettuna)

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria 

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita taikinaan.

Voitele 24 cm:n irtopohjavuoka. Sekoita keskenään pähkinärouhe ja sokeri ja ripottele vuokaan. Levitä taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 12 minuuttia.

Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat ja sokeri. Lisää kirsikat. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista kakkua noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Koristele tomusokerilla.

Vinkki!
Kokeile täytteeseen muita hedelmiä tai marjoja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!