Ainekset
2 dl vahvaa kahvia
4 rkl Amaretto-likööriä
75–100 g Savoiardi-keksejä
4 munankeltuaista
1 1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
300 g kirsikoita
250 g mascarponejuustoa
250 g maitorahkaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
kaakaojauhetta
Ohjeet
Sekoita kahvi ja likööri. Pane keksit vuokaan ja tiputtele kahviseos niiden päälle. Anna seistä, kunnes kahviseos on imeytynyt kekseihin.
Kaada keltuaiset ja sokeri lasikulhoon ja pane kulho lämpimällä vedellä täytettyyn kattilaan. Keitä vatkaten, kunnes seos on saennut. Pane syrjään odottamaan.
Huuhtele kirsikat ja poista kivet. Kuivaa kirsikat talouspaperilla ja lisää ne munaseoksen joukkoon.
Sekoita keskenään mascarpone, maitorahka ja vaniljasokeri.
Levitä puolet mascarponeseoksesta keksien päälle. Levitä päälle kirsikka-munaseos ja sen jälkeen loput mascarponeseoksesta. Sirottele pinnalle kaakaojauhetta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.