Kova ja kestävä piparikuorrutus (pikeeri)

Kovempi ja kestävämpi kuorrutus piparkakuille saadaan, kun tomusokeri sekoitetaan valkuaisen ja sitruunamehun tai etikan kanssa.

PT10M

5 minuuttia

Arviot (623 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kananmunan valkuainen
n. 3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
3–5 tippaa sitruunamehua tai etikkaa
(elintarvikeväriä)

Ohjeet

Erota valkuainen huolellisesti keltuaisesta. Vatkaa valkuainen kevyesti. Lisää sitruunamehu tai etikka ja tomusokeria (sekä väriä), kunnes saat pursotettavan kuorrutuksen.

Pane kuorruteseos voipaperitötteröön tai minigrip-pussiin. Sulje ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota ja koristele piparit. Anna kuivua.

Näin ”maalaat” koko piparin:
Tee paksu kuorruteseos ja pursota sillä piparien reunat. Anna kuivua. Ohenna loput käyttämästäsi seoksesta pienellä määrällä vettä, sitruunamehua tai valkuaista – tai tee uusi, hieman juoksevampi kuorruteseos. Levitä seos piparin keskelle. Sopivan löysänä se leviää lähes itsestään koko piparille, mutta pursottamasi raja pitää sen aloillaan.

Katso tarkemmat kuorrutusvinkit täältä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.