Kuningatar Astridin piparkakut

Piparkakkutaikinan ei anneta levätä vaan se leivotaan heti. Taikinaa on helppo käsitellä ja kuningatar Astridin piparkakuista tulee mureita.

PT1H

2 tuntia

Arviot (52 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa tai Tummaa siirappia
1 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 rkl kanelia
1/2 rkl inkivääriä
1/2 rkl neilikkaa
1/2 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
3/4 rkl soodaa
150 g voita tai margariinia
1 kananmuna
noin 600 g vehnäjauhoja (n. 9–10 dl)

Ohjeet

Sekoita siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Kiehauta ja sekoita joukkoon sooda, kun seos kiehuu.

Kaada seos kulhoon ja lisää rasva. Anna sen sulaa ja sekoita joukkoon muna ja jauhot.

Alusta taikina kimmoisaksi ja leivo, kun se on vielä haaleaa. Kauli taikina ja ota muotilla piparkakkuja.

Paista 175 asteessa noin 8–10 minuuttia.

Vinkki!
Mikäli pidät mausteisista pipareista, lisää mausteiden määrää.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.