Ainekset
250 g huoneenlämpöistä voita
3 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
3 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
Kuorrutus
3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl seljankukkamehutiivistettä
Koristeluun
syötäviä kukkia
Ohjeet
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne ja sitruunankuoriraaste taikinaan.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (noin 1,5 litraa). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista tarjoiluvadille.
Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja mehut tasaiseksi. Valuta seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele kukilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.