Kuorrutettu omenakakku

Mehevän, kanelisen omenakakun kruunaa herkullinen kuorrutus. Suosittelemme kokeilemaan!

12 viipaletta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (58 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 kananmunaa
2 dl rypsiöljyä
2 (à 125 g) omenaa raastettuna
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Vuokaan

voita tai margariinia
korppujauhoja tai mannasuurimoita

Kuorrute

200 g smetanaa tai tuorejuustoa
¾–1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

1–2 rkl Dansukker Kanelisokeria

Ohjeet

Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon öljy ja raastetut omenat. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä kaneli. Kääntele taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota pitkänomainen leipävuoka (väh. 1,75 l). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 60–70 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai varrastikulla.

Kumoa ja jäähdytä kakku.

Vaahdota smetana tai tuorejuusto fariini- ja vaniljasokerin kera. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle kanelisokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.