Ainekset
2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 tl aniksensiemeniä
2 rkl lakritsijauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl maustepippuria
0,5 tl neilikkaa
250 g margariinia
2 munaa
9–10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Pikeeri
2 munanvalkuaista
n. 6 dl Dansukker Tomusokeria
1 pieni sitruuna
2 tl lakritsijauhetta
mustaa geeliväriä
Ohjeet
1 Jauha aniksensiemenet morttelilla hienoksi jauheeksi.
2 Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta 2 minuuttia.
3 Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa sekoittaen. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.
4 Sekoita sooda vehnäjauhoihin. Lisää munat ja jauhoseos jäähtyneeseen massaan.
5 Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
6 Kauli taikina 2–4 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla tasolla. Ota taikinasta kuvioita piparkakkumuoteilla.
7 Paista piparkakut 200 asteessa 7–12 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
8 Valmista pikeerikuorrutus. Erota valkuaiset keltuaisesta. Vatkaa valkuainen pehmeähuippuiseksi vaahdoksi.
9 Lisää muutama tippa sitruunamehua ja tomusokeri siivilän läpi. Vatkaa kunnes muodostuu paksu seos.
10 Lusikoi noin desilitra pikeeriä pursotinpussiin. Lisää loppuun pikeeriin lakritsijauhe, geeliväri ja puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita, kunnes seos on notkeaa.
11 Dippaa piparit harmaaseen pikeeriin. Siisti reunat ja piparin takaosa veitsen avulla. Laita leivinpaperille jähmettymään. Kun kuorrute on jähmettynyt, viimeistele valkoisella pikeerillä. Kuorrute kovettuu noin tunnissa.
Vinkki!
Tiesitkö, että itse tehdyn piparitaikinan voi pakastaa? Näin pipareita ei tarvitse kerralla paistaa isoa määrää ja piparintuoksua saa kotiin myöhemminkin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.