Ainekset
600 g lampaan ulko- tai sisäfileetä
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl mustapippurirouhetta
1–2 rkl tuoretta rosmariini- tai timjamisilppua
1 dl persiljaa silputtuna
½ dl öljyä
Tomaattikastike
4 tomaattia
1 pieni sipuli
2–4 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
mustapippuria
1 dl valkoviiniä
Timjamiperunat
¼ dl oliiviöljyä
12 pestyä perunaa
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
suolaa, rouhittua mustapippuria
½ ruukkutimjamia
Ohjeet
Ota lampaanfileet huoneenlämpöön.
Sekoita sokeri, mustapippuri ja yrttisilppu leikkuulaudan päällä. Valuta öljy mausteiden päälle ja pyörittele lampaanfileet kauttaaltaan mausteseokseen. Anna maustua 60 minuuttia huoneenlämmössä.
Tee tuoretomaattikastike seuraavaksi. Lohko pestyt tomaatit ja kuutioi siemenettömiksi silputut lohkot. Silppua kuoritut sipuli ja valkosipulin kynnet. Pane kaikki kastikkeen aineet kasariin ja hauduta noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
Leikkaa pestyt, kuivaksi pyyhityt perunat paksuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet uunipannuun, valuta öljy ja siirappi päälle, ripottele mausteet pinnalle ja silppua timjami joukkoon. Sekoita perunaviipaleita hetken aikaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä perunaviipaleita paiston aikana pari kertaa.
Paista lampaanfileet paistinpannussa pinnalta kauniin ruskeiksi, sisältä hiukan punaiseksi jättäen. Litteät lampaan ulkofileet kypsyvät noin 5 minuutissa ja lampaan sisäfileet 3–4 minuutissa. Kääri paistetut fileet alumiinifolioon ja anna niiden ”levätä” 5–10 minuuttia ennen leikkaamista.
Nauti timjamiperunoiden ja kuuman tai kylmän tomaattikastikkeen kanssa. Tarjoa ruokajuomana vettä ja täyteläistä punaviiniä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.