Laskiaisputellat

Täytä laskiaispullat uudella tavalla – tuloksena herkulliset laskiaisputellat! Kuohkeat pullat pähkinä-suklaavaahdolla ovat laskiaisriehan takuuvarma hitti.

18–24 kpl

2,5 tuntia

Arviot (60 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 pala hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 900 g (noin 15 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
¾ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Voiteluun
1 kananmuna

Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Pähkinä-kaakaotäyte
100 g (2¼ dl) hasselpähkinäjauhetta (tai mantelijauhetta)
125 g (2 dl) Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
30 g (¾ dl) kaakaojauhetta
3 rkl rypsi tai auringonkukkaöljyä
6–8 rkl kylmää vettä
1 rs (250 g) mascarponea

Lisäksi
vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Tee ensin täyte. Mittaa kulhoon pähkinäjauhe, tomusokeri, kaakaojauhe ja öljy. Lisää vettä ja sekoita tahnaksi. Lisää mascarpone hyvin sekoittaen joukkoon esim. sähkövatkaimella. Peitä ja laita tahna jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai anna tekeytyä seuraavaan päivään. Pähkinä-kaakaotäyte (valmista täytettä 500 g) säilyy jääkaapissa viikon verran.

Lämmitä maito noin 40-asteiseksi. Lisää sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää kaksi kolmasosaa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja öljy sekä loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina.

Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa taikinaa hiukan ja pyörittele pulliksi.

Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja anna kohota. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ennen paistamista ja ripottele raesokeri pinnalle.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne pähkinä-kaakaotäytteellä ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.