Ainekset
3 dl maitoa
200 g sulatettua voita tai margariinia
1 muna
n. 6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl juustoraastetta
Täyte
500 g jauhelihaa
2 sipulia silputtuna
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl rasvaa
Voiteluun
muna
Ohjeet
1. Sekoita maito, rasva ja muna kulhossa. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, siirappi ja juustoraaste. Vaivaa sileäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä muovipussissa kylmässä 30 minuuttia.
2. Ruskista jauheliha ja sipuli rasvassa. Lisää mausteet, valkosipuli ja tomaattipyree. Anna seoksen jäähtyä.
3. Kaulitse taikina leivinpöydällä 35 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä täyte levyn toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli päälle. Paina reunat yhteen haarukalla. Leikkaa ylimääräinen taikina pois reunasta. Laita piirakka kylmään vähintään 15 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
4. Voitele piirakka vatkatulla munalla ja paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Jos haluat tehdä pieniä lihapiirakoita, leikkaa kaulittu taikinalevy 20:een neliön muotoiseen palaan, ja jaa täyte niiden päälle. Paina pienten piirakoiden reunat yhteen samalla tavalla kuin ison piirakan reunat ja paista niitä 8–10 minuuttia 250 asteessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.