Ainekset
1 dl limetin mehua (n. 3–4 limettiä)
1 ruukku basilikaa
2 + 2 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
herneenkokoinen pala tuorehiivaa
Pulloihin
sokeria
rusinoita
Ohjeet
1. Purista mehu limeteistä. Huuhtele basilikan lehdet huolellisesti kylmällä vedellä.
2. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää joukkoon sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä.
3. Leikkaa tai revi basilikan lehdet muutamaan osaan, ja lisää ne limettimehun kanssa kattilaan.
4. Kun sima on kädenlämpöistä, ota kattilasta noin 1 dl simaa ja sekoita siihen hiiva. Kaada sima-hiivaseos takaisin kattilaan ja sekoita hyvin. Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä kannen alla noin vuorokauden ajan.
5. Laita puhtaisiin pulloihin 1 tl sokeria simalitraa kohden, ja halutessasi muutama rusina. Siivilöi basilika pois, pullota sima ja pane jääkaappiin. Sima valmistuu noin viikossa.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.
Siman tarjoiluvinkki: Minttu-sitruunaruohomocktail
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.