Luumu-kookosbrita

Houkutteleva britakakku mehevällä luumutäytteellä on joulun suosikki. Tarjoa marenkikakku jouluaterian jälkiruokana tai kahvipöydän herkkuna.

10–12 annosta

3 tuntia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
3 kananmunan keltuaista
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl kookosmaitoa

Marenki
3 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Pinnalle
½–¾ dl kookoshiutaleita tai kookoslastuja

Luumutäyte
2 dl vettä
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kanelitanko
2 tähtianista
4 kokonaista neilikkaa
1 pussi (200 g) kivettömiä luumuja

Kermavaahto
2 dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

 

Ohjeet

1. Leivinpaperoi uunipelti, sipaise leivinpaperiin hiukan rasvaa.

2. Valmista kakku huoneenlämpöisistä aineksista. Vaahdota rasva, keltuaiset ja sokerit vaalean kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kookosmaidon kanssa vaahtoon. Levitä taikina pellille ohueksi kerrokseksi.

3. Laita valkuaiset ja pieni ripaus suolaa puhtaaseen ja kuivaan teräskulhoon. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri erissä valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten.

4. Levitä marenki kakkutaikinan päälle ja ripottele kookoshiutaleet tai kookoslastut pinnalle. Paista uunissa 170 asteessa noin 25 minuuttia. Vedä kakkulevy leivinpapereineen ritilän päälle jäähtymään.

5. Mittaa vesi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää luumut joukkoon. Pane kansi päälle ja anna luumujen muhia noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja poista mausteet.

6. Leikkaa jäähtyneestä kakkulevystä kaksi pyöreää pohjaa. Valuta luumuista liemi pieneen kulhoon tai kannuun.

7. Vaahdota kerma ja sokerit.

8. Nosta toinen pohja tarjoiluvadille, levitä puolet kermavaahdosta ja luumuista päälle. Tee keskikerros kakkulevystä jääneistä reunapaloista, levitä loput täytteet ja aseta pyöreä pohja päälle. Valuta luumujen siirappimainen liemi pinnalle. Tarjoa kakku heti täyttämisen jälkeen.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.