Ainekset
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 1/2–4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
noin 5–7 tuoretta luumua
Ohjeet
Voitele pyöreä piirakkavuoka (halk. 25 cm).
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon fariinisokeri, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Anna jäähtyä hiukan.
Painele 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Huuhtele luumut ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi ja asettele piirakkapohjalle. Murustele päälle lopputaikina.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Vinkki!
Luumujen tilalla voit käyttää omenoita tai muita hedelmiä, marjoja tai vaikkapa raparperia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.