Ainekset
Pohja
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
3 rkl vettä
Täyte
150 g mantelijauhetta
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
3 dl ranskankermaa
puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori
1 l tuoreita luumuja
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Sekoita pohjataikina ja painele se piirakkavuokaan (halk. noin 28 cm). Pistele haarukalla. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Sekoita keskenään täytteen ainekset ja kaada piirakkavuokaan. Puolita luumut ja poista kivet. Painele luumut täytteeseen. Paista piirakkaa uunin alaosassa 225° noin 30 minuuttia.
Tarjoa piirakka haaleana vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kera. Koristele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Käytä luumujen sijasta omenoita tai muita hedelmiä tai marjoja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.