Luumupiirakka

Luumupiirakassa on mantelinen ranskankermatäyte. Samalla ohjeella voit tehdä omenapiirakkaa.

n. 10 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (162 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
3 rkl vettä

Täyte

150 g mantelijauhetta
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
3 dl ranskankermaa
puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori
1 l tuoreita luumuja

Koristeluun

Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Sekoita pohjataikina ja painele se piirakkavuokaan (halk. noin 28 cm). Pistele haarukalla. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Sekoita keskenään täytteen ainekset ja kaada piirakkavuokaan. Puolita luumut ja poista kivet. Painele luumut täytteeseen. Paista piirakkaa uunin alaosassa 225° noin 30 minuuttia.

Tarjoa piirakka haaleana vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kera. Koristele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Käytä luumujen sijasta omenoita tai muita hedelmiä tai marjoja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.