Mainio sitrustorttu

Tämä helppo ja herkullinen sitruunatorttu on mainio tarjottava arkena ja juhlana.

8 annosta

tunti

Arviot (223 kpl)

Ainekset

Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 prk (3 dl) makeutettua kondensoitua maitoa
1 ½ sitruunan mehu
Koristeluun
1–2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(tuoreita mansikoita tai vadelmia)

Ohjeet

Murusta keksit muovipussissa nuijien tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24 cm. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte.

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja sitruunoista puristettu mehu.

Kaada seos pohjan päälle uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla. Tarjoa kylmänä!

Vinkki!
Sitrustorttu maistuu myös ilman kermavaahtoa.

Käytä valkuaiset marenkeihin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.