Ainekset
5 dl piimää
50 g hiivaa
3 tl suolaa
2 dl omenasosetta
1 1⁄2 dl Dansukker Leipäsiirappia
2 rkl piparkakkumaustetta
1 dl öljyä
noin 10 dl hiivaleipäjauhoja
3–4 dl ruisjauhoja
2 dl kuivattuja karpaloita
Pinnalle
1⁄2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 rkl vettä
Ohjeet
Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimään ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeähkö taikina ja anna sen kohota vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
Vaivaa taikinasta jauhotetulla leivinalustalla ilmakuplat ja leivo kaksi pyöreää limppua. Nosta leivät leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota vielä noin 20 minuuttia.
Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele leivät paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.