Mallasleipä

Leivo mehevä leipä joulupöytään tai anna lahjaksi. Tumma mallasleipä omenamehuun maistuu joulukalojen kanssa.

2–4 leipää vuoan koosta riippuen

PT1H

4,5 tuntia

Arviot (35 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 l omenamehua
2 ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
(1 pussi kotikaljauutetta)
1 ½ rkl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
5 dl ruisjauhoja
4 dl kaljamaltaita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Voiteluun
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
½ dl vettä

Ohjeet

1. Lämmitä mehu 42 asteeseen. Lisää siirappi, (kotikaljauute), suola ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Peitä ja kohota noin pari tuntia.

2. Jaa taikina kolmeen, leivinpaperoituun tai hyvin voideltuun vuokaan (à 1,4 l).

3. Paista 180-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipien pinta siirappi-vesiseoksella pariin kertaan paiston loppupuolella. Kumoa vähän jäähtyneet leivät ritilälle, peitä liinalla ja anna jäähtyä.

4. Kääräise leivät kelmuun, säilytä jääkaapissa. Maku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Nauti esim. voin, juustojen tai joulukalojen kanssa.

Vinkki!
Voit tehdä taikinan etukäteen ja kohottaa sitä viileässä 12–24 tuntia ennen paistoa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.