Ainekset
1 l omenamehua
2 ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
(1 pussi kotikaljauutetta)
1 ½ rkl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
5 dl ruisjauhoja
4 dl kaljamaltaita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
Voiteluun
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
½ dl vettä
Ohjeet
1. Lämmitä mehu 42 asteeseen. Lisää siirappi, (kotikaljauute), suola ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Peitä ja kohota noin pari tuntia.
2. Jaa taikina kolmeen, leivinpaperoituun tai hyvin voideltuun vuokaan (à 1,4 l).
3. Paista 180-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipien pinta siirappi-vesiseoksella pariin kertaan paiston loppupuolella. Kumoa vähän jäähtyneet leivät ritilälle, peitä liinalla ja anna jäähtyä.
4. Kääräise leivät kelmuun, säilytä jääkaapissa. Maku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Nauti esim. voin, juustojen tai joulukalojen kanssa.
Vinkki!
Voit tehdä taikinan etukäteen ja kohottaa sitä viileässä 12–24 tuntia ennen paistoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.