Ainekset
2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1 l maitoa
1/2 tl suolaa
2 dl kuohukermaa tai hapatettua kermaa
1/2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Punainen kastike
225 g pakastekirsikoita tai -vadelmia
3 dl vettä
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kanelitankoa
1 rkl perunajauhoa
Ohjeet
Mittaa vesi ja riisi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua kansi päällä noin 10 minuuttia. Lisää maito ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä kansi päällä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta suolalla ja jäähdytä.
Vatkaa kerma kevyesti ja sekoita vaahto kylmään puuroon. Mausta sokereilla.
Kiehauta kattilassa kastikkeen muut ainekset paitsi perunajauho. Sekoita keskenään 1–2 tl vettä ja perunajauhot ja kaada ohuena nauhana kastikkeen joukkoon. Anna pulpahtaa kerran ja siirrä kattila pois liedeltä. Jäähdytä.
Annostele puuroa ja kastiketta kerroksittain laseihin.
Vinkki!
Voit hyödyntää jälkiruoassa ylijääneen riisipuuron.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.