Ainekset
Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
4–5 dl puolukoita tai muita marjoja
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria
Ohjeet
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 10 minuuttia. Ripottele pohjan päälle puolukat.
Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja sokerit. Kaada seos puolukoiden päälle. Paista 175–200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy.
Vinkki!
Voit korvata yhden desilitran vehnäjauhoja samalla määrällä kaurahiutaleita.
Vaihtele marjoja vuodenajan mukaan.
Jos haluat tehdä piirasta isomman määrän, tuplaa ainekset ja valmista se uunipellille.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.