Ainekset
Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
500 g mämmiä
200 g maitorahkaa
2 munaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
Pinnalle
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Vaahdota voi ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
Lusikoi päälle mämmi ja tasoita pinta. Sekoita kulhossa rahka, munat, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Levitä rahkaseos mämmin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes rahka on jähmettynyt. Jäähdytä.
Vaahdota kerma. Mausta sokereilla. Pursota kermaruusukkeita piiraan päälle. Voit tarjota seuraksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Vinkki!
Koristele piiras pienillä suklaamunilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!