Mansikka-limettikakku

Raikas kesäinen kakku leivotaan makeista mansikoista ja pirteistä limeteistä.

noin 15 annosta

12 tuntia

Arviot (21 kpl)

Ainekset

Pohja

4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl peruna- tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

1 dl sitruunalimonadia

Täyte

7 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1–1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
yhden luomulimetin puristettu mehu

Pohjan päälle

n. 100 g limetti- tai sitruunatahnaa
2–3 dl tuoreita mansikoita viipaleina
1/2 ruukkua sitruunamelissan lehtiä

Koristeluun

noin 250 g tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
limetin lohkoja

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.

Paina halkaisijaltaan 24–26 cm irtopohjavuoan reunoilla taikinalevystä pyöreä ympyrä. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja nosta pohjataikina vuokaan. Kostuta sitruunalimonadilla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maustamaton tuorejuusto ja makeuta seos siirapilla ja vaniljasokerilla. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Tarkista maku.

Kuumenna limetin puristettu mehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kostutetun pohjan päälle limetti- tai sitruunatahnaa ja viipaloituja mansikoita. Silppua sekaan sitruunamelissan lehtiä. Kaada päälle täyte ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä ja limettilohkoilla.

Vinkki!
Voit korvata sitruunamelissan basilikalla tai tuoreella mintulla.

Katso sitruunatahnan ohje täältä

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.