Mansikka-limettikakku

Raikas kesäinen kakku leivotaan makeista mansikoista ja pirteistä limeteistä.

noin 15 annosta

12 tuntia

Arviot (21 kpl)

Ainekset

Pohja

4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl peruna- tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

1 dl sitruunalimonadia

Täyte

7 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1–1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
yhden luomulimetin puristettu mehu

Pohjan päälle

n. 100 g limetti- tai sitruunatahnaa
2–3 dl tuoreita mansikoita viipaleina
1/2 ruukkua sitruunamelissan lehtiä

Koristeluun

noin 250 g tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
limetin lohkoja

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.

Paina halkaisijaltaan 24–26 cm irtopohjavuoan reunoilla taikinalevystä pyöreä ympyrä. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja nosta pohjataikina vuokaan. Kostuta sitruunalimonadilla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maustamaton tuorejuusto ja makeuta seos siirapilla ja vaniljasokerilla. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Tarkista maku.

Kuumenna limetin puristettu mehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kostutetun pohjan päälle limetti- tai sitruunatahnaa ja viipaloituja mansikoita. Silppua sekaan sitruunamelissan lehtiä. Kaada päälle täyte ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä ja limettilohkoilla.

Vinkki!
Voit korvata sitruunamelissan basilikalla tai tuoreella mintulla.

Katso sitruunatahnan ohje täältä

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.